Care sunt serviciile incluse în consultația preoperatorie? Iată mai multe informații de interes pentru tine!

Consultația preoperatorie este una dintre cele mai importante etape ce trebuie să fie respectată înainte de efectuarea propriu zisă a unei intervenții. Cu ajutorul acestei consultații poți afla atât informațiile de care ai nevoie despre procedura care urmează să fie realizată, cât și despre perioada de recuperare.

În sine, informațiile identificate cu ajutorul acestui serviciu sunt utile inclusiv pentru medicul specialist care va efectua intervenția în cauză. În urma informațiilor obținute, acesta poate identifica factorii de risc ai intervenției, dar mai mult de atât, are ocazia de a realiza un plan personalizat pentru tine.

Este bine de știut că această consultație preoperatorie include o serie de servicii oftalmologice. Dacă dorești să cunoști mai multe detalii de interes despre aceste servicii, te invităm să rămâi alături de noi în cele ce urmează.

Servicii oftalmologie incluse în consultația preoperatorie

Marhaba Oftalmologie este clinica oftalmologică în cadrul căreia vei putea găsi mereu acele servicii de care ai nevoie. Personalul instruit al acestei clinici, situate în București, este unul profesionist, specializat, instruit pentru orice situație critică, dar mai mult de atât, care va fi atent la nevoile și dorințele tale.

Iată care sunt serviciile oferite de aceștia pentru consultația preoperatorie:

1. Biometria oculară

Biometria oculară măsoară lungimea globului ocular, mai exact, măsoară lungimea axială, dar și adâncimea care se află între cornee, iris și lentilă. Este bine de știut că biometria oculară măsoară inclusiv diametrul, grosimea și curbura corneei, iar în general, această procedură este utilizată în momentul în care urmează să aibă loc intervenția de implementare a lentilei intraoculare.

Aceste dimensiuni evidențiate cu ajutorul acestui serviciu oftalmologic sunt importante indiferent de intervenția care urmează să aibă loc, pentru că oferă informațiile precise și clare, de care medicul oftalmolog se poate folosi ulterior. Este bine de menționat că această analiză este de două tipuri, ultrasonică sau optică. Biometria optică are la bază utilizarea unor lasere, cu ajutorul cărora se fac măsurătorile, fără a exista contact direct cu ochiul pacientului.

În schimb, cealaltă categorie importantă și cunoscută presupune utilizarea unui emițător cu ultrasunete. Acest emițător este atașat la nivelul ochilor pacientului, prin intermediul unei sonde, dar cu toate acestea, ai siguranța unei proceduri care este realizată în condiții de maximă siguranță, la Marhaba Oftalmologie. Personalul nostru va avea grijă ca fiecare etapă a acestei proceduri să îți fie explicată încă de la bun început, și astfel, ai certitudinea că te vei afla în siguranță pe tot parcursul acestui serviciu oftalmologic.

2. Microscopie speculară

Microscopia speculară este cea de-a doua analiză esențială înainte de orice intervenție oftalmologică, o analiză care permite analizarea endoteliului cornean. Această analiză este non-invazivă, și mai mult de atât, reprezintă cea mai bună și exactă formă de a vizualiza și de a examina endoteliul cornean.

Această analiză permite evaluarea densității și numărului celulelor structurii endoteliale, dar fără a exista posibilitatea de vătămare a corneei, fiind o procedură non-invazivă. În general, acest serviciu oftalmologic este necesar înainte de orice intervenție chirurgicală refractivă, dar și atunci când vine vorba despre schimbarea de cristalin, afecțiuni la nivelul corneei, printre multe altele. 

3. OCT

Tomografia în coerență optică (O.C.T.) este serviciul oftalmologic care permite vizualizarea straturilor distincte ale retinei. Această analiză îi permite medicului oftalmolog să identifice informațiile utile de care are nevoie, precum poziționarea acestor straturi și grosimea lor.

Din acest punct de vedere, acest serviciu oftalmologic este esențial pentru identificarea unui diagnostic medical corect, și mai mult de atât, este o analiză care se realizează inclusiv pentru monitorizarea afecțiunii care a fost sesizată. În general, acest serviciu este utilizat pentru identificarea următoarelor afecțiuni oftalmologice: edem macular, traumatisme corneene, afecțiuni instalate la nivelul nervului optic, glaucom, printre multe altele.

În orice moment dorești să beneficiezi de toate aceste servicii, Marhaba Oftalmologie este alături de tine! Dacă dorești să cunoști mai multe informații, nu ezita să ne contactezi – CLICK pentru redirecționare către site-ul nostru.